person

Energinet

start / “Tekniken utvecklas hela tiden”
styr- och reglertekniker
21 april 2022

“Tekniken utvecklas hela tiden”

Namn: Ola Montelius
Ort: Malmö

Ola Montelius började på Ömangruppen i maj 2021 som styr-reglertekniker. Han kommer in med många års erfarenhet i bagaget och ser fram emot att bidra till att föra företaget framåt.

 

– På Ömangruppen jobbar vi väldigt brett och har kunskap om alla områdena. Jag gillar att det blir en stor variation i arbetsuppgifterna.

Vad har du gjort tidigare?

– Jag gick Energiprogrammet på Citadells gymnasium och sedan studenten år 2001 har jag jobbat med ventilation, värme och kylteknik på lite olika företag. Jag har även studerat till högskoletekniker vid Malmö Högskola.

Vad har du för arbetsuppgifter?

– Jag jobbar med de flesta delarna inom ventilation, värme och kylteknik med störst fokus på styr och reglerteknik, samt att automatisera själva systemen. Automation av styrningen är det som gör att allt kan fungera tillsammans. Min vision framåt är att ännu fler ska kunna använda sig av teknik som gör att man enkelt kan sköta helheten och att alla delarna samverkar.

Vad är rollens viktigaste uppgift enligt dig?

– Jag har som uppgift att automatisera och underlätta för våra kunder. Jag har jobbat en hel del med automatisering förut, och jag hoppas kunna bidra till mer jobb och större breddning för våra kunder, gamla som nya.

Vilka är dina starka sidor?

– Jag har tidigare jobbat väldigt brett så jag har samlat på mig mycket erfarenhet och kunskap. Tekniken utvecklas hela tiden men det är roligt att hänga med i den utvecklingen och att specialisera sig på vissa saker.

Vad är ditt intryck av Ömangruppen så här långt? 

– Det är bara positivt. Ett bra gäng, bra sammanhållning. Man hör att folk trivs och det pratas och skrattas mycket i lunchrummet.

Vad gör du när du inte jobbar?

– Jag har fru och två barn, 2 och 7 år gamla, och en hund, så det är fullt liv där hemma. Men annars försöker jag träna och spela en del golf. Nu under pandemitider har det blivit mycket renovering och fix i huset.

 

Vill du jobba med oss på Ömangruppen? 

Se alla lediga tjänster