person

Energinet

start / “Aldrig några problem om man vill utvecklas”
medarbetare
21 april 2022

“Aldrig några problem om man vill utvecklas”

Namn: Joakim Abrahamsson
Ort: Gislaved

Joakim Abrahamsson har jobbat på Ömangruppen i sex år och är idag serviceledare på kontoret i Gislaved. Joakim trivs bra med sitt jobb och uppskattar variationen bland arbetsuppgifterna.

Vad innebär ditt jobb?

Jag jobbar på kontoret i Gislaved tillsammans två andra killar, där jag har lite extra ansvar. Jag avlastar vår servicechef i Jönköping och tar hand om fakturor och sådant, men mest tid lägger jag ute hos kunderna.

Vad gör du ute hos kunderna?
Det skiljer sig mycket från dag till dag, men eftersom jag är den enda i Gislaved som har behörighet inom kylområdet så sköter jag det en del. Tidigare har jag jobbat länge med ventilation, så det blir även mycket sådant arbete.

Hur kom det sig att du bytte från ventilation till kyla?
De tjugofem första åren i branschen jobbade jag bara med ventilation, men jag kände att jag ville lära mig något nytt och utvecklas. När man har gjort något under en lång tid är det rätt kul att testa något annat. På Ömangruppen är det aldrig några problem om man vill utvecklas eller gå någon kurs, det tycker jag är jättebra.

Vad är det bästa med ditt jobb?
Variationen. Igår var jag till exempel på fyra olika ställen och då går ju dagen ganska fort. Det är kul när man är ute och hjälper kunder att lösa problem.

Varför valde du att jobba på Ömangruppen?
En kompis jag tidigare arbetat med jobbade på Ömangruppen, jag läste på lite och blev intresserad. Det är ett stort och tryggt bolag där man alltid känner sig behövd och uppskattad. Jag trivs väldigt bra med mitt arbete här.