person

E-vakt

start / “Jag ville vara ute hos kunder och skruva igen” (copy-2-sv)
servicetekniker
21 april 2022

“Jag ville vara ute hos kunder och skruva igen” (copy-2-sv)

Namn: Anders Östlund
Ålder: 51
Ort: Borås

År 2001 började Anders Östlund på företaget som då hette Öman Klimatteknik. Under tre års tid jobbade han på Boråsfilialen som servicetekniker och med montage. Efter ett antal år som servicetekniker och driftingenjör inom kommunal verksamhet i Borås och Tranemo har han nu valt att komma tillbaka till Ömangruppen.

 

– Jag har fått frågan flera gånger att komma tillbaka och tyckte det var ett bra läge nu. Jag längtade efter att skruva lite igen och att komma ut till kunder. Vi har faktiskt kvar ett antal kunder som jag jobbade med förra gången jag var här. En annan fördel är att jag nu slipper pendla till Tranemo.

Hur har du utvecklats inom företaget?

– De första tre åren på Öman klimatteknik var nyttiga år, jag lärde mig mycket av mina erfarna kollegor. Vi hade ingen montör, så vi fick göra det också. Det var utmanande projekt, men jag lärde mig mycket.

Hur känns det att vara tillbaka?

– Det känns bra här nu. Jag känner flera av kollegorna sedan tidigare och har även rekommenderat andra att söka jobb här. Ömangruppen är bra på att utveckla sin personal.

Vilka egenskaper krävs för att klara jobbet?

Man behöver vara flexibel, ha mycket kunskap och vara öppen i sinnet. Man behöver ha tålamod och inte brusa upp. Jag har en jättefördel också eftersom jag har stor lokalkännedom i Borås.

Vad är det bästa med ditt jobb idag?

– Att vi gör bra jobb ute hos våra kunder. Jag får ha mycket kundkontakt och ta in jobb själv. Har man erfarenheten med sig och säljer in sina egna jobb, så finns det möjlighet att få en bra lön.

Hur tänker du kring framtiden?

– Jag vill fortsätta jobba på, trivas med kollegorna och känna att det är stimulerande att åka till jobbet. Det känns positivt att jobba på hemmaplan.


Vill du jobba med oss? 

Skicka in en ansökan