person

Energinet

start / Nyheter / Ansökan till Ömangruppens Traineeprogram 2019 är nu öppen
04 juni 2019

Ansökan till Ömangruppens Traineeprogram 2019 är nu öppen

I branschen finns ett stort rekryteringsbehov och för Ömangruppen är det viktigt att välkomna nya talanger in i branschen. För att ge unga, engagerade tekniker en bra start i sitt yrkesliv erbjuder vi nu traineeprogram i Växjö och Jönköping. De som blir antagna får både praktisk och teoretisk utbildning. Ansökan är öppen till 16 juni och för de som blir antagna börjar arbetet i augusti.

– Under traineeperioden får man börja med att gå bredvid en mentor. Målet är att på sikt kunna arbeta självständigt som servicetekniker med servicearbeten hos våra avtalskunder, berättar Rebecca Rizzo, HR Business Partner på Ömangruppen.

För att kunna bli anställd som trainee krävs en gymnasieutbildning inom El, kyla, VVS eller Energi.

En framtidsbransch

Nästan 40 procent av Sveriges energianvändning går till att kyla ner och värma upp fastigheter. Att arbeta med inomhusklimat och energibesparingar är ett sätt bidra till ett bättre klimat i framtiden.

– För att trivas med tjänsten krävs också ett teknikintresse och att man trivs med att ha kundkontakt, säger Rebecca Rizzo.

Ömangruppen finns idag i hela södra Sverige och företaget fortsätter att växa.

– Vi satsar för framtiden och tar in trainees löpande. Traineeprogrammet är ett sätt för oss att säkra personalbehovet framöver och samtidigt få in fler duktiga personer i vår bransch, säger Micael Lundstedt, servicechef på Ömangruppen.

Fram till den 16 juni är ansökan öppen och Ömangruppen söker nu trainees till kontoren i Jönköping och i Växjö.

Läs mer och ansök:
Traineeprogram Jönköping
Traineeprogram Växjö

Läs intervjuer med medarbetare som börjat som trainee:
Anton Theorin
Mathias Henningsson