Anton Theorin

Anton Theorin

“Det man behöver är nyfikenhet och viljan att lära sig”

Namn: Anton Theorin | Yrke: Servicetekniker Trainee | Ålder: 21 | Ort: Gislaved

Som trainee på Ömangruppen får Anton nya utmaningar och en bra kombination av teori och lärande i arbetet. Han har nu varit på plats i en månad och ser sig själv som en naturlig del av företaget i framtiden.

– Jag kände att jag tröttnat lite på mitt gamla jobb inom plastbranschen, det var samma sak varje dag och inte mycket som förändrades. På Ömangruppen är jobbet är väldigt fritt. Det finns möjlighet att påverka sin arbetsdag och vilka jobb man ska prioritera. För mig är allting lika spännande just nu, alla arbetsplatser är nya och det är olika problem som ska lösas.

Vad tycker du om traineeprogrammet?
– Här får man chansen att lära sig och förstå vad arbetet går ut på. Det blir en bra blandning, man får både lärande i arbete där man får se hur det ser ut i verkligheten och de tekniska kunskaperna från en bok.

Får du bra stöd i arbetet?
– Absolut, mina kollegor vill hjälpa mig att ta det vidare i min takt. De vill att jag ska bli lika bra som dem, om inte bättre, så att de får en bra medarbetare. Om de känner att jag har kontroll så får jag själv utföra olika arbetsuppgifter. Jag får ställa mina frågor både innan och under arbetet.

Var ser du dig själv i framtiden?
– Jag hoppas att det leder till att jag blir en del av företaget. Jag ringer ju mina kollegor nu om jag behöver hjälp. I framtiden ser jag gärna att det är lite mer tvärtom, att de ringer mig och frågar mig om råd.

Vilka egenskaper krävs för att bli trainee?
– Viljan att lära sig och nyfikenhet är det man behöver, kunskaperna om arbetet kommer sen. Jobbet passar för de som är intresserade av praktiskt och lite mer tekniskt, självständigt arbete som innehåller mycket problemlösning.

Vad har du lärt dig hittills?
– Under denna första månaden här har jag lärt mig att serva ett aggregat och jag vet nu hur det ska se ut och låta. Luften är ju en sån sak som bara ska fungera för våra kunder och det är vårt jobb att se till att det gör det. Det är många som inte vet om hur bra vi jobbar förrän ventilationen slutar fungerar. Jag har också sett exempel på hur vi kan hjälpa våra kunder att hitta möjligheter för dem att både spara pengar och bidra till mindre miljöpåverkan.

Skulle du rekommendera andra att söka programmet?
Absolut! Om det är en person som jag tror skulle kunna passa och trivas här så skulle jag rekommendera det direkt.

Läs mer om vårt traineeprogram och hur du ansöker


Aktuellt

Ömangruppen söker nya talanger

Just nu letar vi efter ny personal som kan hjälpa till att stärka upp vårt team av duktiga medarbetare. För tillfället har vi flera lediga tjänster inom olika arbetsområden. Ta reda på om någon av dem passar just dig…

lediga tjänster