Mathias Henningsson

“I början fick jag gå bredvid och lära mig lite om allt”

Namn: Mathias Henningsson | Yrke: Servicetekniker | Ålder: 26 år | Ort: Växjö

Mathias Henningsson började sin karriär hos Ömangruppen via traineeprogrammet. Efter att ha blivit upplärd inom ett flertal områden arbetar han idag som servicetekniker i Växjö.

Vad innebär ditt jobb som servicetekniker?
Jag jobbar mot våra avtalskunder med deras tekniska system inom till exempel värme och ventilation. Jag gör teknisk service på de olika systemen, oftast är det en gång om året för varje kund, men ibland kan det även vara fler kontroller på ett år.

Du började som trainee, hur kom det sig?
Jag fick nys om traineetjänsten via en annons på Facebook. Jag läste då en KY-utbildning inom ett liknande område, som tog slut precis när traineetjänsten skulle börja. Jag tyckte att det kändes passande så jag tog kontakt med Ömangruppen och efter det fick jag börja.

Berätta mer om traineeprogrammet!
Programmet pågick i ungefär ett år. I början fick jag gå mycket bredvid och lära mig lite om allt. Jag vara med i olika projekt och fick bra inblick i alla de olika teknikområdena. Efter ett tag fick jag fler egna jobb och egna kunder som jag byggde upp starka relationer till. Idag har jag mycket eget ansvar och jobbar för det mesta helt självständigt.

Vad tyckte du om traineeprogrammet?
Jag tycker upplägget var bra, man fick en bra bild av företaget och slussades in på ett bekvämt sätt. Företaget la ner mycket tid på en och såg till att allt gick lugnt och stilla, så man inte behövde kasta sig in i arbetet. Jag tyckte det var ett jättebra traineeprogram där man fick testa många olika saker och man kände sig väl förberedd efteråt.

Hur trivs du med ditt jobb idag?
Jag trivs bra. Det bästa är att det är så varierande och att man träffar så många olika människor. Sedan trivs jag också med friheten, att man får ta mycket eget ansvar och planera sina dagar helt själv. Det är bra med eget ansvar, då utvecklas man mycket som person också.


Aktuellt

Ömangruppen söker nya talanger

Just nu letar vi efter ny personal som kan hjälpa till att stärka upp vårt team av duktiga medarbetare. För tillfället har vi flera lediga tjänster inom olika arbetsområden. Ta reda på om någon av dem passar just dig…

lediga tjänster