person

Energinet

start / Kundcase / Ömangruppens största ventilationsentreprenad hittills
projekt
19 mars 2022

Ömangruppens största ventilationsentreprenad hittills

Plats: Jönköping
Kund: Alecta
Tjänst: Projektering och installation av ventilation och styr
 

Ombyggnaden av Asecs shoppingcenter i Jönköping startade 2016 och den nya delen av köpcentret färdigställdes och invigdes i oktober 2019. Projektet har genomförts i tre deletapper där Ömangruppen har haft ansvar för ventilationsentreprenad med tillhörande styrsystem.

Projektet har varit Ömangruppens största ventilationsentreprenad hittills, med totalt 18 aggregat. Noggrann planering av både personal och material har varit viktiga delar i projektet. Arbetet har drivits som ett partneringprojekt, där vi på Ömangruppen ingått i en installationsgrupp där vi samarbetat med Wästbygg och Bravida, med Alecta som slutkund.

– Partneringprojekt är ett speciellt sätt att jobba, där vi är beroende av varandra både i produktionen och ekonomiskt. Arbetet med Asecs har gått bra, vi har haft ett bra samarbete med de andra entreprenörerna, säger Jennie Lundberg, projektledare på Ömangruppen Projekt AB.

Hela den ombyggda delen av Asecs innehåller över 50 butiker. En del av Ömangruppens arbete har varit att lösa olika anpassningar till butikerna.

– En utmaning när man bygger nytt är också att lösa det så att alla butiker byggs enligt deras koncept. I ett köpcenter är det viktigt med bra luft och rätt temperatur. Man vill varken frysa eller svettas när man shoppar, avslutar Jennie Lundberg.

 

Fler nyheter om vårt arbete på Asecs:

Nya delen av Asecs är nu färdigställd

Andra deletappen av Asces köpcenter är nu invigd

A6 Center nytt prestigeuppdrag för Ömangruppen