person

Energinet

start / Nyheter / Fortsatt arbetsglädje efter 52 år på Ömangruppen
30 år
02 maj 2024

Fortsatt arbetsglädje efter 52 år på Ömangruppen

Är det tryggheten, kollegorna, arbetsuppgifterna eller något helt annat som gör att man stannar länge på en arbetsplats? Vilka kan vara bättre att fråga än Mats-Olof och Stefan som jobbat på Ömangruppen i 29 respektive 23 år? Här är deras recept på arbetsglädje.

– Att få jobba tillsammans med kunder, lära känna dem och få göra skillnad – det är nog den största anledningen till att det fortfarande är lika roligt, säger Stefan. 

– Ja, jag gillar att vi alltid har kundens behov i fokus på Ömangruppen. Vi har aldrig kompromissat med det – det är viktigt för mig, säger Mats-Olof. 

 

“Omväxlande och fritt” 

Mats-Olof Bengtsson började som anställd nummer 6 på Öman Klimatteknik 1995. Idag jobbar han som kyltekniker tillsammans med flera olika kunder, både med service och förbättringsåtgärder. 

– Det är väldigt omväxlande. Jag får jobba med många olika delar och med både ny och gammal utrustning. Jag gillar teknik och att lära mig nya saker, så det passar perfekt, säger han.  

Inte riktigt lika länge som Mats-Olof har Stefan Nykvist varit med. Han började på Jönköpingskontoret 2001. Och han håller med Mats-Olof om att jobbet är omväxlande och lärorikt.

– Även om jag jobbar mycket själv och lägger upp mina dagar på egen hand, lär jag känna väldigt många människor inom flera olika branscher. Idag jobbar vi inte enbart med industri, utan även med andra typer av fastigheter, vilket gör att det hela tiden blir något nytt, säger Stefan. 

 

Energifrågan viktigare

Men den allra största skillnaden mellan idag och när Mats-Olof och Stefan började på Ömangruppen är fokuset på energibesparingar. Energi har alltid varit viktigt, men tekniken gått framåt och det går idag att göra betydligt större skillnad när det gäller kostnader. 

– Vi har ju alltid varit noga med att exempelvis ställa in rätt temperatur och optimera ventilationen, men det går inte att jämföra med idag när vi kan logga in och direkt justera eller se avvikelser. Ibland tror man inte sina ögon hur mycket energi vi sparat för en kund, säger Stefan. 

– Vi har ju kunder där fastigheten kanske drar uppemot 100 000 kWh per år. Då innebär varje procent en enorm besparing, säger Mats Olof. 

 

Helhetslösningar och trygghet

Det märks att Mats-Olof och Stefan inte har några planer på att byta jobb. Och de tror på en ljus framtid för både Ömangruppen och systerföretaget Axcell Fastighetspartner. 

– Just att vi tillsammans med Axcell tar vi hand om helheten i en fastighet – det tror jag är en styrka och ett väldigt bra koncept framåt, säger Mats-Olof. 

– Ja, Axcell har ju kommit in som en fantastisk samarbetspartner till oss och vi har ett bra utbyte med varandra. Det känns som att vi har en bra grund att stå på och att Ömangruppen är en väldigt trygg arbetsgivare. Även det är viktigt för att man ska trivas, säger Stefan. 

 

Hitta ditt nästa jobb på https://www.omangruppen.com/karriar