person

Energinet

start / Nyheter / Dubbla jubileum för Ömangruppen
21 januari 2019

Dubbla jubileum för Ömangruppen

Ömangruppen startades i Växjö den 1 februari 1994 av Anders Öman, då under namnet Öman Klimatteknik. Peter Arvidsson startade upp Jönköpingsfilialen ett år senare. År 2003 tillträdde han som vd och delägare. Idag, den 21/1 fyller Peter 50 år och delar därmed jubileumsår med företaget som firar 25 år om ett par veckor.

– Ålder är bara en siffra, men det känns lite märkligt att jag hållit på med detta i 25 år. Under åren har jag aldrig vantrivts eller tyckt att jobbet har varit tråkigt, och jag har lärt mig en massa saker. I början hade man inte så mkt resurser och verktyg utan man fick göra mycket själv, säger Peter Arvidsson.

Vad minns du särskilt från dina år på Ömangruppen?
– Alla människor jag har jobbat med. Jag har alltid upplevt ett stort engagemang där vi ställer krav på varandra och ställer upp för varandra. Vi gör alltid vårt bästa och tar ansvar. Trots att det gått 25 år så har jag ganska lätt att komma ihåg vårt första år och det som hände i början. Jag vet hur det är att jobba som tekniker och fått göra mycket olika saker under mina år här.

Vad är du mest stolt över när det gäller företagets utveckling?
– Företaget har gjort svarta siffror varje år sedan starten. Vi har vuxit organiskt och återinvesterat för att kunna fortsätta växa och förvärva. Vågar du inte göra fel så vågar du inte ta några risker. Men vi gör inte samma misstag två gånger. Det handlar om tur, skicklighet och att man gör rätt saker.

Hur firar du din födelsedag?
– Jag tänkte vara ledig halva dagen och sen blir det lite fest. Det är ett tillfälle samla familjen och andra som stöttat och gjort att man har klarat 50 år, avslutar Peter.

 

Läs mer om Ömangruppen