person

Energinet

start / Nyheter / Vi välkomnar nu vår första kvinnliga servicetekniker
16 juni 2020

Vi välkomnar nu vår första kvinnliga servicetekniker

Vi välkomnar nu Anna Strand, första kvinnan som arbetar som servicetekniker hos oss på Ömangruppen. Anna har tidigare varit hos oss under fyra praktikperioder när hon utbildade sig till Driftingenjör inom Kyla, VVS och Energi i Eslöv. Den 5 juni tog hon examen och veckan efter började hon jobba som servicetekniker på Ömangruppen i Skåne. Vi passade på att ställa några frågor till Anna:

Hur känns det att vara ute i arbetslivet?

– Det känns bra, det är kul att få vara ute och jobba själv.

Varför valde du att börja jobba på Ömangruppen?

– Jag trivs med människorna här och med det varierande arbetet. Problemlösning är det roligaste, när man får felsöka och måste tänka till.

Känner du att du har valt rätt yrke?

– Ja, det tycker jag. Jag har alltid varit intresserad av teknik, även om jag inte är så nördig som vissa kollegor. Jag var med i ett projekt år 2018 där jag fick komma ut på ett annat företag och göra praktik och testa på olika delar. Efter det valde jag att söka till Driftingenjörsutbildningen.

Varför tror du det finns så få kvinnor inom yrket?

– Det kan nog verka tungt och smutsigt. En del jobb är ju det, men man kan alltid få hjälp om man behöver det. Och jag har inte märkt något negativt, kunderna tycker det är kul och annorlunda att det kommer en tjej och alla kollegor verkar positiva.