person

E-vakt

start / Kundcase / Skapar bra inomhusklimat i ombyggda delar av Kvarteret Giraffen
10 mars 2020

Skapar bra inomhusklimat i ombyggda delar av Kvarteret Giraffen

Ömangruppen och Axcell Fastighetspartner delar nu lokaler på Nobelgatan i Kalmar och utökar även sitt samarbete. Ett av bolagens gemensamma projekt har varit installation av ventilationssystemet i ombyggda delar av Kvarteret Giraffen i Kalmar.

– Det har varit ett samarbete där vi på Ömangruppen har fått hjälp av Axcell i arbetet med att montera ventilationssystemet och byta ut aggregat, berättar Kim Larsson, projektledare på Ömangruppen i Kalmar.

Giraffens handelsplats i Kalmar har funnits i 35 år och har över fem miljoner besökare per år. De senaste åren har platsen utvecklats för att bli en modern mötesplats.

– Ömangruppen har varit involverade i olika delprojekt. Nu senast har de byggt om och verksamhetsanpassat en lokal i en del av befintlig byggnad, för att fungera för bland annat gymverksamhet, berättar Martina Adolfsson Nyström, centrumchef på Giraffen.

Ett lösningsorienterat samarbete

Dan Isehav på Ingenjörsfirman M. Gustafsson AB har varit projektledare för byggnationen av de nya lokalerna.

– Vi har haft ett bra, lösningsorienterat samarbete med Ömangruppen. Det har varit snabba beslutsvägar och relativt kort byggtid, men jag tycker att resultatet har blivit mycket bra, säger Dan Isehav.

Systerbolagen Ömangruppen och Axcell Fastighetspartner siktar på ett fortsatt samarbete i regionen.

– Projektet har fungerat kanonbra. Vi har ett gott samarbete och en daglig dialog här i Kalmar. Nu när vi sitter på samma lokaler så känner vi ju varandras medarbetare och vet vad de andra kan, säger Andreas Gustafsson, Affärsområdeschef på Axcell Fastighetspartner.

Johan Karlsson, Axcell Fastighetspartner och Ted Neigart, Ömangruppen, är två medarbetare som arbetat med ventilationen på Giraffen i Kalmar.