person

Energinet

start / Nyheter / Så kan du spara energi i coronatider
22 april 2020

Så kan du spara energi i coronatider

Mycket är i dagsläget oklart och vi på Ömangruppen är ödmjuka inför de utmaningar som nu påverkar oss alla på olika sätt. Vi fortsätter att hålla öppet på alla våra orter och vi är redo att hjälpa till om ni skulle behöva det, självklart med extra försiktighetsåtgärder. Med anledning av det rådande läget har en del av våra kunder dragit ner på sina öppettider och drifttider. Om så är fallet även på ditt företag vill vi påminna om att se över de tekniska systemen i din fastighet, för att på så sätt kunna spara energi och därmed minska dina kostnader.

Några tips:

  • Ändra drifttiderna för ventilation i era lokaler. Det är onödigt att systemen är igång om ingen är där.
  • Om en lokal står tom en längre tid kan ni sänka börvärdet på temperaturen, för att på så sätt spara energi.
  • Stäng av tryckluftskompressorer utanför arbetstid (om det inte finns system som kräver konstant tillgång på tryckluft).
  • Stäng av tidsstyrda funktioner för start av belysning eller processutrustningar så att dessa system inte startar om ingen är på plats.
  • Om du har möjlighet, passa på att göra service eller andra åtgärder som kräver att anläggningen är stoppad. En väl underhållen anläggning drar mindre energi och håller längre.

Behöver du hjälp?

Prata med din kontaktperson hos oss, eller ring oss via växeln, så hjälper vi dig. Se alla kontaktuppgifter

Driftövervakning på distans

Du som redan har avtal med oss för Driftövervakning kan få kostnadsfri hjälp att göra förändringar i din fastighet på distans. Kontakta vår energikonsult Martin Schmitz på 0470-70 27 13 så hjälper han dig. Du är självklart också välkommen att kontakta honom om du vill ha mer information möjligheterna att driftövervaka din fastighet på distans.