person

Energinet

start / Kundcase / Ömangruppen värmer upp publiken på Kalmartravet
energibesparing
19 mars 2022

Ömangruppen värmer upp publiken på Kalmartravet

Plats: Kalmar
Kund: Kalmartravet
Tjänst: Serviceavtal ventilation, värme, kyla, styr- och reglersystem
 

Kalmartravets kärnverksamhet är travtävlingar, men i anläggningen anordnas även andra event som exempelvis standup-kvällar och after work. De gamla byggnaderna med stora fönsterpartier släpper in mycket oönskad värme och kyla utifrån.

– Vi har stora lokaler och vill ha ett bra inneklimat för våra gäster, men vi vill samtidigt undvika onödig energi­förbrukning för tider när lokalerna står tomma, berättar Magnus Johansson, travbanechef på Kalmartravet.

Ömangruppen sköter underhåll och service av Kalmartravets ventilation och värme- och kylanläggningar med tillhörande styr- och reglersystem. I samband med ombyggnationer 2017 och vid den stora renoveringen av huvudrestaurang Spiken 2018 genomfördes ett antal åtgärder för att minska driftkostnaderna.

– Vi har gjort ett arbete tillsammans under ett antal år med energioptimering och installation av nya ventilationsaggregat. Nu fungerar styrningen bra och vi kan själva ställa in start- och stopptider för ventilationen i lokalerna, berättar Magnus Johansson.

 

Läs mer om Kalmartravets verksamhet på www.kalmartravet.se