person

Energinet

start / Nyheter / Ömangruppen välkomnar Richard Liv som ny filialchef
23 september 2019

Ömangruppen välkomnar Richard Liv som ny filialchef

Richard Liv arbetar sedan 2 september på Ömangruppen, med ansvar för filialerna i Jönköping, Nässjö, Värnamo och Gislaved. Han har lång erfarenhet från byggbranschen, bland annat som entreprenadchef på Anebyhusgruppen. I rollen som filialchef kommer han att vara kontaktperson för avtalskunder och arbeta med medarbetarfrågor och rekrytering.

– Det som lockade mig att söka tjänsten var både mitt intresse för ny teknik och Ömangruppens fokus på energibesparing. Jag har haft ett miljötänk i mitt byggande genom åren och vill jobba på ett företag som arbetar med lösningar som leder till energibesparing, säger Richard.

Utöver ett intresse för skog och natur har Richard en stor passion för skidåkning. Han har tidigare tävlat på alpinnivå och semesterresorna går gärna till Alperna.

Richard är uppvuxen i Huskvarna och Vetlanda och utbildade sig först till snickare. Senare utbildade han sig också till Byggproduktionsledare. Hans erfarenheter från tidigare arbete som platschef på Gärahovs bygg och som entreprenadchef på Anebyhusgruppen kommer till stor nytta i hans nya roll.

– Jobbet på Anebyhusgruppen innebar mycket resor och långa arbetsdagar. När vi drabbades av en allvarlig sjukdom i familjen så valde jag att hitta ett jobb på hemmaplan och gick då in som delägare i Huskvarna Plattsättning. Efter två år som egenföretagare insåg jag att jag har mer att bidra med i ett större bolag och valde då att söka mig till Ömangruppen, berättar Richard.

Lång erfarenhet i byggbranschen

Han har arbetat i byggbranschen i 16 år och har stor erfarenhet inom entreprenadverksamhet.

– Jag har alltid tyckt det varit kul att jobba med fastigheter. Framöver ska jag gå utbildningar för att få mer detaljkunskap inom Ömangruppens teknikområden. Att utveckla befintliga fastigheter kräver mer teknisk kunskap och det ser jag som en spännande utmaning, säger Richard.

Mycket av arbetstiden nu i början går till att besöka lokala kontor och träffa medarbetare och avtalskunder.

– Det finns mycket bra folk i företaget och en god stämning, det känns bara positivt. Jag brinner för medarbetares utveckling och här får jag vara med och utveckla både teknik och personal, därför passar Ömangruppen för mig. Att driva en organisation på distans kräver daglig kontakt med lokala chefer och serviceledare, säger Richard.

Stor efterfrågan i regionen

Ömangruppen har ett stort antal servicekunder och ser stor potential i att växa i regionen.

– Vi har ett gott rykte sedan flera år tillbaka vilket skapar en positiv orderingång och stor efterfrågan. En av de stora utmaningarna blir att rekrytera ny personal och att hitta rätt personer till rätt plats, avslutar Richard.

 

Vill du jobba med oss på Ömangruppen? 

Skicka in en spontanansökan