person

Energinet

start / Nyheter / Ömangruppen löser inneklimatet i unika kontorsmiljöer i Västra hamnen
projekt
01 oktober 2021

Ömangruppen löser inneklimatet i unika kontorsmiljöer i Västra hamnen

Ömangruppen ansvarar för inneklimatet när Skandia fastigheter uppgraderar det trendiga kontorshotellet Hall 7 i Västra Hamnen i Malmö. Tre plan kommer att byggas om och EBP Entreprenad ansvarar för byggdelen. Projektet ska vara klart för inflytt 1 mars 2022.

– Vi på Ömangruppen ansvarar för styr och ventilation och just nu är vi i projekteringsfasen. Det är ett befintligt system där man lägger installationerna under ett särskilt installationsgolv, för att kunna ha högt till tak och samtidigt undvika synlig ventilation i taket, berättar Johan Hansson, installationsledare på Ömangruppen i Malmö.

För de nya hyresgästerna ska kontoret ska fungera som en familjär arbetsplats med fokus på en hälsosam företagskultur och det planeras bland annat ett DJ-bås, aktivitetsyta med läktare och en loftvåning.

Ny installationsledare

Patrik Syde, regionchef och Johan Hansson, installationsledare

I samband med projektet går Johan Hansson in i rollen som installationsledare på Ömangruppen. År 2013 började han som montör på ACE Gruppen (som senare förvärvades av Ömangruppen) och han har jobbat som både tekniker och servicemontör inom företaget.

– Min pappa har egen bilfirma, så jag har skruvat och mekat med teknik sedan jag var liten. Förra året började jag en Yh-utbildning till Driftingenjör och när jag blev färdig här i juni så gick jag in i rollen som installationsledare, berättar han.

Det byggs mycket i Malmö, inte minst i Västra hamnen, och inom Ömangruppen finns lång erfarenhet av denna typ av installationsprojekt.

– Det är viktigt med en förståelse för samspelet mellan alla delar inom VS, styrsystem, kyla och ventilation och hur allt ska fungera ihop. Jag har tidigare jobbat som montör ute på fältet och det känns roligt att jobba vidare på entreprenadsidan och få mer ansvar i projekten, avslutar Johan Hansson.

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa ditt företag?

Kontakta Ömangruppen i Malmö