person

Energinet

start / Kundcase / Ömangruppen levererar till miljonbygget ICON Växjö
inneklimat
projekt
19 mars 2022

Ömangruppen levererar till miljonbygget ICON Växjö

Plats: Växjö
Kund: APP Properties
Tjänst: Projektering och teknisk installation
 

Ömangruppen har fått förtroendet att som totalentreprenör ansvara för projektering och utförande av de tekniska installationerna i Växjös nya signaturfastighet ICON Växjö i Arenastaden. Ömangruppen utför detta arbete, en order värd 130 miljoner kronor, åt företaget APP Properties som står bakom bygget.

– Vi på Ömangruppen är glada över att fått ett totalansvar över de tekniska installationerna för denna ikonbyggnad i Växjö och ser fram emot resultatet 2018, säger Peter Arvidsson, VD Ömangruppen

Det 20 våningar höga byggprojektet ICON beräknas stå klart 2018 och förväntas bli centrum för Arenastaden, Växjö, med sina 37 000 kvadratmeter. Byggnaden kommer bland annat att inrymma hotell, restauranger, spa, bostäder och kontor.

– ICON Växjö är det största projektet vi fått ansvar över hittills, och vi ser detta som ett startskott för oss på Ömangruppen där vi hoppas på liknande uppdrag i framtiden, säger Ulf Dahlquist, försäljningschef Ömangruppen.

 

Läs mer om ICON:

Ömangruppens största projekt Icon är nu färdigställt

Ta en titt in i ICON:  

filmen om Icon Växjö får du se de olika miljöerna i byggnaden. Du får även höra Ömangruppens projektledare berätta mer om projektet.
>> Se filmen