person

Energinet

start / Nyheter / Ömangruppen involverad när nytt Mio byggs i Uppsala
24 mars 2017

Ömangruppen involverad när nytt Mio byggs i Uppsala

Ömangruppen har fått förtroendet att leverera samtliga tekniska installationer till den nya Mio-butiken som kommer att byggas i Uppsala.

Sedan en längre tid tillbaka har Ömangruppen servat och installerat fastighetsteknik till Brofast, som äger ett stort antal Miobutiker i Sverige. Till den nya butiken som företaget ska bygga i Uppsala, har Ömangruppen fått möjligheten att vara med redan från början och leverera samtliga tekniska installationer till bygget.

– Vi har sedan tidigare hand om 14 Mio-butiker på servicesidan men det är första gången vi är med från start och levererar installationer, det känns jättespännande, säger Ulf Dahlquist, projektledare.

Projektet inleds med en energidesign och en samprojektering av samtliga fastighetstekniska installationer som sköts av Ömangruppen. Själva bygget startar under våren och Ömangruppens installationer förväntas påbörjas innan sommaren.

– Att få vara med från början och bland annat välja energislag till att få sköta anläggningen med energiövervakningstjänsten E-vakt när det är färdigbyggt är väldigt stimulerande. Vi får en helhet och en hög kvalitet i vår leverans, säger Ulf Dahlquist