person

Energinet

start / Kundcase / Ömangruppen installerar ventilation och styr på Mejeriet
10 januari 2019

Ömangruppen installerar ventilation och styr på Mejeriet

Plats: Skillingaryd
Kund: Vaggeryds kommun
Tjänst: Installation av ventilation och styrentreprenad


 

I september 2018 togs första spadtaget till Mejeriet, ett modernt äldrecentrum mitt i Skillingaryd som bland annat kommer att innehålla 16 lägenheter avsedda för trygghetsboende, 25 lägenheter för vårdboende, kontor och gemensamma aktivitetsutrymmen. Ömangruppen ansvarar för installation av ventilation och styrentreprenad.

– Vi gör ventilationsinstallationer och styr-el för brand- och ventilationsspjäll med uppkoppling mot överordnade system, så att de kan bevaka fastigheten på distans, berättar Krister Gustavsson, projektchef på Ömangruppen.

Den nya byggnaden blir ett stenhus med träinlägg och terrakottabaguetter. Lokalerna kommer att innehålla vård- och trygghetsboende, storkök och restaurang, spa och lokaler för hår- och fotvård för de äldre samt en vinterträdgård med levande växter. I byggnaden kommer det även finnas kontor för samtliga tjänstemän inom socialtjänsten i Skillingaryd.

– Det blir en modern fastighet med solceller och sedumtak. Det är också stort fokus på tekniska lösningar som skall underlätta för boende och personal, som justerbara toaletter och larmsensorer i golven, berättar Torbjörn Isaksson, fastighetschef på Vaggeryds kommun.

Mejeriet har en totalkostnad 166 miljoner. Byggnaden ska vara färdigställd i april 2020.
Totalentreprenör är Gärahovs bygg.

Foto: Vaggeryds kommun