person

E-vakt

start / “Ömangruppen har stor potential att växa i Skåne”
regionchef
21 april 2022

“Ömangruppen har stor potential att växa i Skåne”

Namn: Patrik Syde
Ålder: 43
Ort: Lund

Under femton års tid arbetade Patrik Syde på Synoptik. För två månader sen bytte han bransch och började som regionchef på Ömangruppen i Skåne.

– Under min tid på Synoptik hade jag många olika roller, bland annat som regionchef och ansvarig för företagsförsäljning, och de sista sex åren jobbade jag med inköp.

Varför valde du att börja på Ömangruppen?
– Det var dels för att jag kände att jag ville prova något nytt inom en annan, större bransch. Jag tyckte också att Ömangruppen lät väldigt spännande eftersom det är ett företag som har stor potential att växa. Regionen här är mindre än på mitt tidigare jobb, vilket skapar en större närhet till medarbetarna.

Vad gör du om dagarna?
– I min roll är jag länken mellan medarbetarna och huvudkontoret. De här två första månaderna har jag börjat sätta mig in i branschen och lära känna våra kunder och medarbetare. På sikt ska jag arbeta mer strategiskt och se till att vi arbetar mot tydliga mål.

Vad är det bästa med ditt jobb idag?
– Att träffa alla medarbetare och lära känna dem. Vi har väldigt mycket kunskap inom Ömangruppen som medarbetarna kan dela med sig av. Jag har redan varit med och rekryterat ett antal nya medarbetare till organisationen och vi kommer fortsätta rekrytera under sommaren och hösten, vilket ger oss bästa möjligheten att växa i Skåne. Jag gillar att ha mycket att göra, både stort och smått, då mår jag som bäst.

Vad är ditt första intryck av Ömangruppen?
– Vi är inte rädda för att satsa och anställa medarbetare, det känns kul. Vi har mycket jobb idag och har potential till ännu mer. Det finns en stor vilja att hjälpa varandra och genom att se till helheten kan vi få till mer samarbeten inom organisationen.

Vad är på gång i region Skåne?
– Framöver kommer vi ibland annat att köra kampanjer för att rekrytera in nya personer i branschen. Företaget vill fortsätta växa och det finns stora möjligheter att växa i Skåne. Jag kände till Ömangruppen sen tidigare, men förknippade det då mest med Småland. Det finns många orter i Skåne där det finns potential för oss att ta oss in.

Hur ser du på framtiden?
– Branschen har ett behov av att förnyas och det blir en utmaning för mig att vara med på den resan. Vi blir det bästa alternativet för kunden genom att vara professionella, ha bra värderingar och erbjuda ett mervärde till kunden, något vi gör bland annat genom vårt fokus på energibesparing och miljö.