person

Energinet

start / Nyheter / ”Ömangruppen hade bredden vi efterfrågade”
projekt
10 oktober 2022

”Ömangruppen hade bredden vi efterfrågade”

Det familjeägda företaget Kongamek grundades 1987 och startade som en liten mekanisk verkstad. Idag är de en marknadsledande aktör av materialhanteringsprodukter i Skandinavien med Europas bredaste sortiment. Huvudkontor, lager och produktion finns kvar med hjärtat i den småländska skogen i Konga, dotterbolag med produktion i Anderstorp och Vietnam och säljbolag i Tyskland.

Samarbetet mellan Ömangruppen och Kongamek har pågått i drygt ett år, ett år som varit väldigt händelserikt, berättar Tony Engberg, Kvalité och miljöchef, på Kongamek.

– Under året har ny ventilation installerats i vår plåtavdelning på 800 m² och vår monteringsavdelning på 2000 m². Personalen märker stor skillnad och vi är väldigt nöjda med installationerna, säger Tony.

Ömangruppen har även tagit fram en mer specifikt anpassad lösning.

– Vi fick göra ett omtag på verksamhetens svetsavdelning och jobba upp en tekniklösning helt anpassad efter just deras verksamhets behov, säger Ulf Oscarson, projektansvarig på Ömangruppen.

Resultatet blev att de nya utsugen automatiskt aktiveras vid användning och på så sätt bidrar till att lokalen inte släpper ut mer luft än nödvändigt. Den nya utomhusfläkten anpassar sig efter hur stort arbetsflödet är och har dessutom en väldigt låg ljudnivå.

Förbättrad arbetsmiljö

Väl utförd teknisk support, konstruktion och projektledning har bidragit till en förbättrad arbetsmiljö för Kongameks personal. Och det var just Ömangruppens förmåga att ta sig an helheten som ledde till ett samarbete.

– Arbetsmiljön är väldigt viktig för oss, vi vill att vår personal ska trivas och göra ett bra jobb och de senaste investeringarna i förbättrad ventilation är ett steg i rätt riktning. Vi ville ha en leverantör som kunde ta ett helhetsgrepp om all vår ventilation och där såg vi att Ömangruppen hade bredden vi efterfrågade, säger Tony Engberg.

I dagsläget har Ömangruppen precis fått besked om att de nu även får ta sig an Kongameks dotterbolag i Anderstorp. Ett bra betyg när det kommer till förtroende för Ömangruppen.

– Förtroende är inget du får direkt utan bra kontakt bygger man med tiden. Leveransen blir beviset på hur det har varit. Har du en nöjd kund ska man vårda den. Vi ser fram emot fler samarbeten med Kongamek, avslutar Ulf Oscarson. 

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa ditt företag?

Kontakta ditt närmaste Ömangruppen-kontor