person

Energinet

start / Nyheter / Ömangruppen får prestigeuppdrag i Växjö
10 november 2016

Ömangruppen får prestigeuppdrag i Växjö

När expansiva entreprenadkoncernen Serneke etablerar sig i Växjö väljer man att samarbeta med Ömangruppen. Totalt handlar det om 152 nya lägenheter i centralt belägna BRF Lågan.

Ömangruppen kommer att ansvara för ventilationen i BRF Lågan som omfattar fyra huskroppar med lägenheter och lokaler. Arbetet utförs i nära samarbete med VVS-företaget Sandbäcken och elinstallatören ELIT.

– Tillsammans har vi bildat en installationsgrupp med totalansvar för ventilation, VVS och el. Genom att samordna planering och arbete kan vi erbjuda ett upplägg som är effektivt både vad gäller tid och kvalitet. Det var en bidragande anledning till att Serneke valde att samarbeta med oss. Vi ser också att Ömangruppens kompetens inom energieffektivisering och hållbarhet kommer att bli värdefull, säger Ulf Dahlquist som är försäljningschef på Ömangruppen.

Serneke är en snabbväxande entreprenadkoncern med basen i Göteborg. Serneke har nyligen etablerat sig i Växjö och BRF Lågan blir det första projektet på orten. Projektet, som har utvecklats av Scanprop Development AB, karaktäriseras av spännande arkitektur i ett centralt läge. Projekteringen pågår just nu med byggstart till våren. Inflyttningen är planerad till vintern 2018-2019.

Ömangruppen är en komplett leverantör av kvalitativa lösningar, tjänster och koncept som förbättrar byggnaders inomhusklimat. Företaget drivs av ett starkt miljöengagemang och vi vet att små åtgärder kan ha stor effekt för att spara energi. Verksamheten har 60 medarbetare och omsätter cirka 100 miljoner. Ömangruppen verkar i hela södra Sverige med kontor i Borås, Jönköping, Växjö, Lund, Kalmar, Karlskrona, Gislaved, Nässjö, Ljungby och Älmhult. Läs mer på www.omangruppen.com.