person

Energinet

start / Nyheter / Nya installationschefer rekryterades internt
medarbetare
03 december 2021

Nya installationschefer rekryterades internt

När Ömangruppen skulle rekrytera nya installationschefer behövde de inte leta långt borta. Från och med nu kommer installationsavdelningen i Jönköping att ledas av Jennie Lundberg och i Borås av Marcus Esselgren. Båda är rutinerade kollegor med många års erfarenhet inom företaget.

Jennie Lundberg är utbildad högskoleingenjör inom byggnadsteknik. Sedan hösten 2017 har hon arbetat med ombyggnationen av Asecs köpcentrum, ett av Ömangruppens största projekt.

– Jag började som entreprenadingenjör och stöttade projektledaren i projektet på Asecs. Efter en tid gick jag in som projektledare för ventilation. Under åren har jag vuxit i min roll och det känns roligt att ta nästa steg och få förtroendet att driva den här avdelningen, säger Jennie Lundberg, installationschef i Jönköping.

Marcus ny installationschef i Borås

Marcus Esselgren har jobbat på Ömangruppen i Borås sedan 2013. Då var han nyutbildad energitekniker och kom in i rollen som servicetekniker.

– Jag har byggt på min erfarenhet här genom åren. Först inom service och installation, senare inom administration och ledarskap i rollen som servicechef. Det är en fördel i min nya roll att jag har koll på hur ventilation fungerar. Jag har även med mig estetiken från min tidigare karriär som möbel- och inredningssnickare. Installationer ska se bra ut, med kanaler som sitter rakt, säger Marcus Esselgren, installationschef i Borås.

Planering och struktur skapar lönsamhet

Både Marcus och Jennie beskriver sig själva som lugna och strukturerade personer. Det är egenskaper som kommer till stor nytta vid planering och ledning av installationsprojekt. Det kommer in mycket förfrågningar från kunder och både Jennie och Marcus ser fram emot sina nya utmaningar.

– Vi kommer främst att jobba med våra avtalskunder och hjälpa dem med installationer vid ombyggnation och nybyggnation. Det finns mycket kompetens och stor potential i gruppen. Nu ska vi jobba ihop oss och fokusera på att nå våra mål, avslutar Jennie Lundberg.

Förändringarna i organisationen innebär att Anders Östlund går in i en ny roll som serviceledare i Borås. Peter Johansson fortsätter som installationsledare i Jönköping och Nicklas Ingmansson som installationsledare i Borås.