person

Energinet

start / “Mycket har hänt under min tid här”
administratör
21 april 2022

“Mycket har hänt under min tid här”

Namn: Annelie Adamsson
Ort: Växjö

Annelie Adamsson har jobbat som administratör på Ömangruppen i tolv år. Mycket har förändrats genom åren och idag sköts många av hennes arbetsuppgifter digitalt.

Vad innebär ditt jobb som administratör?
Jag sköter all registrering av fakturor, in och-utbetalningar, kontrollerar tidrapporter, skapar arbetsorder åt våra tekniker och fakturor till våra kunder. Jag sköter arbetet som sker runtomkring våra tekniker och vår verksamhet i stort.

Ditt jobb innebär mycket ansvar, hur är det?
Det är jätteroligt, det handlar ju om att få ihop allting och det blir nästan lite som detektivarbete ibland. Emellanåt är det mycket att göra, det är kul men samtidigt utmanade.

Hur länge har du jobbat på Ömangruppen?
I tolv år. Det är dock mycket som har hänt under min tid här, så det har känts som man har varit ny på jobbet flera gånger om. Det står aldrig still här och även om jag har haft samma position genom alla år, så har arbetsuppgifterna förändrats mycket.

Hur skulle dig säga att verksamheten har förändrats under din tid här?
Den största förändring är nog att vi har växt så mycket och att vi nu är fler anställda. Idag är också allt mer digitalt än tidigare, det kommer hela tiden nyheter som underlättar mitt jobb. Till exempel när jag började här sköttes tidrappoteringen via pappersark, idag går det automatiskt via ett digitalt system.

Ömangruppen växer hela tiden, vad tror du denna framgång beror på?
Förhoppningsvis beror det på att våra kunder är nöjda med oss och vad vi gör. Men i grund och botten handlar det nog om att vi har hittat rätt koncept att jobba med.

Vad är det bästa med ditt jobb?
All kontakt med kollegorna, att få lösa på problem och se till att allting blir rätt. Jag fungerar lite som spindel i nätet, jag har kontakt med alla och håller koll på många olika saker.