person

Energinet

start / Nyheter / Ljungbys nya skola och idrottshall är nu färdig
04 maj 2020

Ljungbys nya skola och idrottshall är nu färdig

Ömangruppen har ansvarat för ventilation i nybyggda Hjortsbergskolan i Ljungby. De nya lokalerna innehåller bland annat undervisningslokaler, nytt kök och en idrottshall. Byggnaderna har blivit godkända i besiktningen och eleverna har nu flyttat in.

– Vi behövde nya lokaler, dels på grund av fler elever men också för att de gamla byggnaderna var slitna och delvis stängda. Vi valde även att bygga en ny, större idrottshall eftersom det finns ett stort behov i kommunen, berättar Elina Salomonsson, projektledare på Ljungby kommun.

Ljungbys största idrottshall

Det som är lite unikt i projektet är byggnationen av en ny, fullskalig idrottshall med högt till tak och många specialanpassningar för gymnastikklubben. Idrottshallen har även ställt krav på anpassad ventilation så att exempelvis badmintonbollar kan flyga fritt i hallen.

– De gånger jag har träffat er på Ömangruppen har det funkat bra, ni är en seriös entreprenör. Besiktningen är godkänd och verksamheten flyttade in i mitten av april. Det ska bli spännande att utvärdera och se så att allting funkar i praktiken, säger Elina Salomonsson.

Den nybyggda idrottshallen på Hjortsbergskolan. Foto: Ljungby kommun

 

Ömangruppen har i projektet med Hjortsbergskolan varit underleverantör till Serneke.