person

E-vakt

start / “Jag har fått förtroende att testa nya idéer”
hr-chef
21 april 2022

“Jag har fått förtroende att testa nya idéer”

Namn: Rebecca Rizzo
Yrke: HR-chef
Ålder: 33
Ort: Jönköping

Rebecca Rizzo har arbetat i PropTech Sweden-koncernen i sex år och har idag rollen som HR-chef. Hon började här i november 2015, som företagets första anställda inom HR. Då fanns det 57 anställda på Ömangruppen och 14 på Axcell. Mycket har hänt sedan dess och idag har koncernen 300 anställda.

 

– Jag har hela tiden jobbat övergripande med HR-frågor med stort fokus på tillväxt och rekrytering. Vi är i en bransch där det finns bristyrken och det tar tid att hitta personer som har rätt kompetens, inställning och personliga egenskaper.

Hur har företaget förändrats sedan du började?

– Vi har gjort två stora uppköp, vilket har bidragit till att vi blivit många fler. Här i Jönköping där jag sitter tycker jag att företaget har samma känsla som tidigare. Vi har alltid varit ett väldigt kundfokuserat bolag.

Hur har din tid på företaget sett ut?

– Det har varit utmanande på olika sätt, men i företaget har alltid funnits ett stort engagemang och en vilja att göra bra saker. I början var jag väldigt ensam som stödfunktion, idag har jag kollegor att bolla med. Förra sommaren gick jag in i rollen som HR-chef.

Hur har du utvecklats under din tid här?

– Jag har blivit mer trygg i min roll. Innan jag började här arbetade jag med rekrytering och som konsultchef, men jag hade inte jobbat med att utveckla processer. Jag har lärt mig mycket genom att testa olika saker och hitta lösningar på problem. Vi har påbörjat ett arbete med att digitalisera våra HR-processer, vilket underlättar mycket i det dagliga arbetet.

Vad gör du om dagarna?

– Mycket av min arbetstid går till att stötta chefer i HR-frågor och personalrelaterade ärenden. Jag jobbar också med vår medarbetarenkät, rutiner för medarbetarsamtal, utbildning av chefer, medarbetarguide, lönerevision, avtalsfrågor och mycket mer.

Vad är rollens viktigaste uppgift enligt dig?

– Att se till att vi är en arbetsgivare som hanterar personalfrågor på rätt sätt, så att det blir bra för medarbetarna. Vi är ett tjänsteföretag och utan våra medarbetare kommer vi inte så långt. Tycker vårt motto ”Människor avgör” säger ganska mycket om vår syn på medarbetarna och det är viktigt att de mår bra och kan prestera.

Vad är roligast i ditt jobb?

– Att jag själv får komma med förslag och har förtroendet att testa nya idéer. Det är roligt att få utvecklas och prova nya saker samtidigt som det också är kul att se att processer som man skapat för några år sedan fortfarande används och är uppskattade.

Vad gör du när du inte jobbar?

– Jag umgås med vänner och familj, är gruppträningsinstruktör och åker gärna skidor. Jag har 4 i handicap i golf, men jag har inte spelat många rundor de senaste åren.

Vad skulle du säga till den som funderar på att söka jobb hos oss?

– Vi är alltid intresserade av kompetent personal som delar våra värderingar; personliga, nytänkande och professionella. Även om vi inte har någon aktiv annons ute så tar vi gärna emot intresseanmälningar från personer som vill arbeta med oss, så kanske det dyker upp en möjlighet nu eller i framtiden.

 

Vill du jobba med oss?

Se alla lediga tjänster