person

Energinet

start / “Jag får vara delaktig i många olika projekt”
projektledare
21 april 2022

“Jag får vara delaktig i många olika projekt”

Namn: Jennie Lundberg
Ort: Jönköping

Jennie Lundberg är utbildad högskoleingenjör inom byggnadsteknik och arbetar som projektledare inom Ömangruppen Projekt AB i Jönköping.

– Jag började här i augusti förra året, efter min föräldraledighet.

Vad har du jobbat med tidigare?
– Jag har jobbat som konsult inom VVS på Sweco vilket gav en bra grund för mitt jobb idag. Efter det har jag arbetat som projektledare inom ventilation på Bravida i Skövde.

Varför valde du att börja på Ömangruppen?
– Jag tyckte att Ömangruppen verkade som ett företag där man kan utvecklas och få jobba mer brett med många olika uppgifter. Sen blir det oftast kortare kommunikationsvägar när det är ett mindre företag. Eftersom jag bor i Habo var det en fördel också att jag fick närmare till jobbet.

Hur har du utvecklats under året inom företaget?
– Jag tycker jag har utvecklats ganska mycket. Jag började som projektadministratör med att stötta upp projektledarna i diverse administrativa arbetsuppgifter. Det gör jag fortfarande idag, men jag tar ett större ansvar och är mer delaktig i nybyggnationen av köpcentret Asecs i Jönköping, där jag idag har en del av projektansvaret.

Vad gör du om dagarna?
– Just nu lägger jag en stor del av min tid på materialleveranser, tidplanering, resursbeläggning, ekonomi och provisorier mellan de tre etapperna på vårt stora projekt på Asecs. Och så räknar jag på jobb, så jag kalkylerar ganska mycket.

Vad tycker du om att arbeta här?
– Det är jättebra, väldigt roligt. Jag får göra väldigt mycket olika saker och lär mig mycket genom att få vara delaktig i många olika delar av projekten, från kalkyl till färdigställande av projekteten.

Vad är det bästa med ditt jobb idag?
– Tjusningen med rollen är att det händer saker hela tiden, man vet aldrig hur dagen kommer se ut och man blir aldrig färdiglärd i detta yrke. Sen tycker jag att det är god stämning och bra kollegor som jag arbetar med och det är en väldigt viktig del tycker jag.

Vilka egenskaper krävs för att klara ditt jobb?
– En av mina styrkor är att ha ordning och struktur i projekten så jag jobbar mycket med listor. Det krävs när man arbetar i stora projekt så som Asecs och även när jag stöttar de andra projektledarna så gäller det att ha struktur och ordning på de olika momenten.

Skulle du rekommendera någon att söka jobb hos Ömangruppen?
Absolut, Ömangruppen är ett bra företag att arbeta på. Jobbet ger en stor frihet och jag får ta många beslut själv samtidigt som det finns tekniskt kunniga kollegor som jag kan diskutera med och lära mig av.

Läs mer om Ömangruppen Projekt