person

Energinet

start / Nyheter / Fredagsgrill för sammanhållning och skratt
30 år
19 mars 2024

Fredagsgrill för sammanhållning och skratt

Sista fredagen varje månad tänds grillen på våra Ömangruppen-kontor runt om i landet. En uppskattad helgstart och tradition hos många av våra anställda. Vi lät Magnus Wilterhag, som förutom att vara grillmästare jobbar som servicechef i Jönköping, svara på några frågor om fredagsgrillningen. 

Fredagsstämning och fredagsgrill, låter som en fantastisk kombination, hur är stämningen?
Stämningen brukar vara på topp! Det är ett bra sätt att smygstarta helgen på och få lite helgfeeling redan vid lunch.

Hur ofta har ni fredagsgrill?
Sista fredagen varje månad oavsett väder tänder vi upp grillen.

Vilket tillbehör går åt snabbast?
Jag har dålig koll på vilket tillbehör som är populärast men jag vet att ”väntkorven” som man kan få medans man väntar på sin hamburgare är poppis.

Får man slå någon på fingrarna ibland när det blir lite för gott så att säga?
Nej, det brukar vi inte behövas utan det brukar finnas så att det räcker till alla. Jag tror rekordet är sex hamburgare (med bröd) som åts av en hungrig Axcellare.

Vad tror du det gör för anställda att ha en sån här typ av återkommande aktivitet?
Jag tror det är viktigt för vår sammanhållning. Många av våra tekniker och skötare är ute i fält hela dagarna och det blir sällan vi hinner ses. Detta blir en stund där vi träffas för att äta och skratta lite ihop.

Har du något roligt minne eller anekdot från någon av fredagsgrillarna?
Det finns ett tillfälle som i alla fall sticker ut lite från övriga. Det var ingen vanlig fredagsgrill, men det var fredag och vi grillade så den bör väl räknas. Vi körde en grillning på baksidan av kontoret som sommaravslutning. Vi började redan på morgonen med att grilla ett helt lamm som blev klart lagom till en EM-fotbollsmatch som vi kollade på utomhus på storbilds-tv. Tror att alla som var med minns denna väldigt varma och trevliga sommardag.

Och slutligen – finns det någon utsedd grillmästare?
Det har hänt att jag i mejl-påminnelsen som vi brukar skicka ut har ändrat min titel i min signatur till grillchef. Så självutnämnd grillmästare är jag nog i alla fall, skrattar Magnus.


Här är några fina bilder från våra fredagsgrillar runt om i landet!

KalmarKalmar

Luleå

Malmö

Borås

Växjö

Landskrona och Ängelholm