person

Energinet

start / Nyheter / Firar 25 framgångsrika år med ständig utveckling
01 februari 2019

Firar 25 framgångsrika år med ständig utveckling

Ömangruppen startades i Växjö den 1 februari 1994 av Anders Öman, då under namnet Öman Klimat Teknik. Företaget startades i en tid som präglades av lågkonjunktur. Ambitionen från början var att utmana och göra skillnad, att göra det som andra gjorde fast bättre. Fokus på långsiktiga relationer, organisk tillväxt och lönsamhet var förutsättningar för att lyckas och företaget tog snabbt fart och blev lönsamt. Efter drygt ett år hade verksamheten ett tiotal anställda och har fortsatt att växa sedan dess. Idag har Ömangruppen 200 anställda fördelat på 17 orter.

– Medarbetarna, en tydlig affärsidé och en väl förankrad värdegrund har gjort att vi har lyckats väl. Jag har alltid upplevt ett stort engagemang där vi ställer krav på varandra och ställer upp för varandra och alltid gör vårt bästa. Vi gör det vi säger och håller vad vi lovar berättar Peter Arvidsson, vd för Ömangruppen.

År 1995 startade Peter upp Jönköpingskontoret i det då relativt nystartade företaget.

– Då var vi ett litet företag med mindre resurser och verktyg utan man fick göra mycket själv. Under åren har vi växt och kompetensen har ökat. Idag har vi kapacitet att driva större projekt, som exempelvis Växjös nya landmärke ICON där vi är totalentreprenör för tekniska installationer, berättar Peter.

Satsar på medarbetare

Till en början var det inte lätt att attrahera kandidater med branscherfarenhet, stor vikt lades istället på engagemang och personliga egenskaper. Idag 25 år senare står engagemang och personliga egenskaper fortfarande i fokus när Ömangruppen söker nya medarbetare. Ömangruppen söker ständigt nya talanger och erbjuder medarbetarna utbildning, fortbildning och en spännande personlig utveckling i en framtidsbransch.

Vill du arbeta på Ömangruppen? Se alla jobbannonser och ansök här

Ömangruppen har även en tradition av att stödja föreningslivet och idrotten har alltid funnits med i företaget, synligt inte minst genom Anders Ömans engagemang i Växjö Lakers. Interna idrottsaktiviteter och samarbeten med föreningslivet bygger gemenskap inom företaget och bidrar samtidigt till samhället i stort.

Fortsatt utveckling och digitalisering

Samtidigt som företaget firar de första 25 åren satsar man framåt. Under 2019 introduceras nya utbildningsprogram, ett internt kompetenscenter parallellt med ett fortsatt arbete energi, miljöteknik och digitalisering.

– Vi har fantastiska kunder som har varit med oss länge, deras förtroende bygger vår verksamhet. Vi har alltid arbetat med att bygga långsiktiga relationer med våra kunder. Vi måste fortsätta utvecklas och anpassa oss efter deras behov och de krav på uppkoppling och tillgänglighet som finns idag. För oss kommer alltid kunden först, säger Ulf Dahlquist, operativ chef på Ömangruppen.

Passion för Miljö

Ömangruppen drivs av ett starkt miljöengagemang och vi vet att små åtgärder kan ha stor effekt för miljön.

– I vår framtid lever vi i ett hållbart samhälle. Vi hjälper dagligen kunder med helhetslösningar som leder till energibesparingar och bidrar till ett bättre klimat. Vi bygger för framtiden, på sikt kommer Ömangruppen att vara rikstäckande och förhoppningsvis även vara verksamma utanför Sveriges gränser, avslutar Peter Arvidsson.