person

Energinet

start / Nyheter / Ett vinnande klimat i Vida Arena
projekt
08 oktober 2021

Ett vinnande klimat i Vida Arena

Sedan 20 år tillbaka är Ömangruppen en aktiv partner till Växjö Lakers och samarbetar för hållbara lösningar. Det senaste samarbetet beräknas resultera i en stor energibesparing, samtidigt som det bidrar till att Växjö Lakers uppfyller SHL:s hållbarhetsmål.

– Livslängden på de gamla maskinerna hade gått ut, så vi installerar nu mer energieffektiva alternativ för Vida Arenas inneklimat. Resultatet blir att arenan får en bättre drift och en kylning med mindre miljöpåverkan, säger Micael Lundstedt, verksamhetschef på Ömangruppen.

Den nya installationen slutfördes i september där åtgärderna beräknas ge en energibesparing på upp till 50%.

– Vi kommer med den här lösningen vara framtidsäkrade och ha den mest energieffektiva lösningen för en arena i vår storlek på våra breddgrader, förklarar Johan Markusson, vd på Växjö Lakers.

Växjö Lakers har tillsammans med SHL tre stora hållbarhetsmål, att vara socialt, tekniskt och ekonomiskt hållbara i enighet med FN:s globala mål.

– Den nya installationen bidrar till att vi uppfyller två av de tre hållbarhetsmålen, vilket känns fantastiskt, avslutar Johan Markusson.

Vill du veta mer om hur vi kan spara energi i din fastighet?

Kontakta ditt närmaste Ömangruppen-kontor