person

Energinet

start / Nyheter / Certifierad energiexpert på Ömangruppen i Skåne
energi
energideklarationer
08 mars 2022

Certifierad energiexpert på Ömangruppen i Skåne

Efter en godkänd utbildning, och tack vare en lång erfarenhet inom energi, värme och kyla, är Jesper Widmark nu certifierad energiexpert. Det innebär att Ömangruppen även i Skåne kan erbjuda energideklarationer på nära håll.

– Jag är utbildad driftingenjör och har arbetat med energitjänster i många år. Som servicetekniker har jag fått en bra förståelse för olika tekniska system som jag kommer att ha stor nytta av när jag gör energideklarationer. Jag har ofta besökt fastigheter för att undersöka en hög energianvändning och hitta förbättringsförslag. Det finns alltid saker att göra, berättar Jesper.

Inom Ömangruppen finns energikonsulter i flera regioner, varav tre är certifierade att utföra energideklarationer.

– Vi har ett jättebra samarbete med energifrågor här internt. Jag har kollegor på andra orter som jag kan utbyta kunskap med och få hjälp av nu i början, säger Jesper.

Lagen om energideklaration

En energideklaration ska enligt lag genomföras vart tionde år för samtliga fastigheter, med vissa undantag för bland annat tillverkningsindustri och försvaret. Energideklarationen är ett kvitto på att byggnaden uppfyller gällande regler om effektiv energianvändning och god inomhusmiljö. I energideklarationen ges också åtgärdsförslag. Inom Ömangruppen finns kompentens att genomföra förbättringsåtgärderna om kunden önskar det.

– Vi har fått ett antal förfrågningar från kunder och det ska bli kul att komma i gång med energideklarationerna. Kontakta gärna mig om ni behöver hjälp med energideklaration i Skåne, avslutar Jesper.

Behöver du hjälp med din energideklaration?

Kontakta Jesper Widmark på jesper.widmark@omangruppen.com eller 046-378 08 36.