person

Energinet

start / Nyheter / Andreas Leo tillbaka som regionchef
11 april 2019

Andreas Leo tillbaka som regionchef

Andreas Leo har lång erfarenhet av både branschen och Ömangruppen. Efter två år som samhällsbyggnadschef i Mullsjö kommun är han nu tillbaka i rollen som regionchef för Ömangruppen i Region Mitt. En av de stora utmaningarna framöver blir att rekrytera fler medarbetare så att företaget kan fortsätta växa.

– Jag har saknat kundrelationerna, att göra affärer och drivet som finns här i organisationen. Jag slutade på Ömangruppen för två år sen för att jag ville testa något nytt, men nu när jag fått möjlighet att komma tillbaka i rollen som regionchef så känns det som att jag har hittat hem, säger Andreas.

Hans erfarenheter från kommunal verksamhet kommer till stor nytta när Ömangruppen tar ett helhetsgrepp om installationsarbeten vid om- och tillbyggnader.

– Jag har suttit som beställare vid offentliga upphandlingar och ser vilka lösningar vi skulle kunna erbjuda offentliga fastighetsägare. Jag tror att det är få företag i vår bransch som har så bra koll på ekonomin i sina projekt, där är Ömangruppen unika, berättar han.

Ett känt ansikte i organisationen

I grunden är Andreas Leo utbildad ekonom, men efter examen halkade han in i ventilationsbranschen i en roll som säljare på Fläkt Woods. Han började sin första anställning på Ömangruppen i Jönköping år 2005, då som projektledare inom installationsverksamheten. Han blev senare kontorschef och så småningom även regionchef med ansvar för kontoren i Gislaved, Jönköping, Nässjö och Borås.

– Många av serviceteknikerna som arbetat länge här i regionen har jag varit med och anställt tidigare, det är kul. Det har hänt jättemycket sen jag slutade, företaget ser helt annorlunda ut idag. Nu den första tiden tillbaka vill jag träffa medarbetare och andra regionchefer och sätta mig in i allt, säger Andreas.

Rekrytering i fokus

Fokus för Andreas framöver blir att hålla ihop regionen och jobba för att företaget ska fortsätta växa.

– Jag är en väldig engagerad person som kommer att tycka till om stort och smått. Medarbetarna här gör ett bra och jobb och ställer alltid upp, både för kollegor och arbetsgivare, och för mig är det viktigt att alla blir sedda och trivs på jobbet. Även om vi nu är ett stort företag så måste vi bryta ner det i mindre delar och skapa stolthet i organisationen så att man känner kopplingen till det lokala, säger Andreas.

Antalet serviceavtal har ökat och för att kunna möta kundernas behov behöver Ömangruppen anställa fler servicetekniker och montörer.

– Vi har en stor och trogen kundgrupp och vi behöver bli fler i organisationen för att kunna hantera åtgärder hos kunderna i god tid. Att få in mer kompetens i företaget blir den stora utmaningen framöver, avslutar Andreas.

Andreas Leo utgår från kontoret i Jönköping och kan nås på andreas.leo@omangruppen.com eller 036-34 40 58. 

 

Vill du jobba med oss på Ömangruppen? 

Se alla lediga tjänster