Nyhet

Pär Frostberg är ny regionchef i sydost

Nyhet 26 november, 2018

Pär Frostensson

Pär kommer närmast från Purac där han arbetat i 15 år, bland annat som entreprenadchef och affärsområdeschef för Sverige. Med sig har han lång erfarenhet av projekt, stora avtal och ett modernt ledarskap, vilket kommer till stor nytta i hans nya roll som chef för Ömangruppen i region Sydost.

– Jag sökte tjänsten eftersom jag tycker att det är en intressant bransch där det både finns ett vinstintresse men där man också har ett gott syfte och gör nytta för miljön. Ömangruppens affärsidé med Passion för miljö tycker jag känns helrätt, säger Pär Frostberg.

Pär är utbildad högskoleingenjör och började efter genomförd utbildning som projektinköpare på Siwertell AB utanför Helsingborg, där han senare blev chef för projektverksamheten. Efter nästan 15 år på företaget och sökte han sig till Purac AB, ett företag som sysslar med vattenrening, avfallshantering och biogasanläggningar. I samband med detta flyttade han tillbaka till uppväxtorten Kalmar. Där arbetade han som entreprenadchef, projektchef och senare affärsområdeschef för Sverige.

– Jag var på Purac i nästan 15 år också, så jag är ganska långsiktig i mitt arbetsliv. Hela mitt yrkesverksamma liv har bestått av projekt och jag har jobbat med kunder i många olika världsdelar och kulturer, vilket har gjort mig ganska luttrad och mentalt stark. Jag tror att jag kan bidra med kundrelationer och affärsmässighet, kombinerat med ett modernt ledarskap med både hjärta och hårt arbete, säger Pär.

Satsningar i region sydost

I början av 2018 förvärvades ACE gruppen av Ömangruppen, som idag finns på 17 orter. Pär är ansvarig för regionen i sydost där företaget idag har filialer i bland annat Kalmar, Nybro, Oskarshamn, Västervik och Växjö.

– Jag har varit här i tre veckor nu och under den tiden har vi anställt flera nya medarbetare. Tillsammans med nya och ”gamla” medarbetare ser jag det som en utmaning att bygga upp något och skapa kännedom om Ömangruppen lokalt. Vi är ett stabilt företag med tyngd och lång erfarenhet som satsar i regionen och vi ska vara en självklar samarbetspartner genom att skapa förtroende hos våra kunder, berättar Pär.

Det finns ett stort intresse för miljö, energibesparingar och ny teknologi och Ömangruppen är en stark aktör i denna framtidsbransch.

– Det ska bli kul och intressant att få kavla upp armarna och börja jobba med kunderna framöver. Genom samarbeten har Ömangruppen möjlighet att jobba med större kunder som finns över hela landet. Vi tar hand om helheten, det är inte alla som kan göra det. Det ska också bli intressant att se utvecklingen med solcellsinstallationer och hur det energislaget kan integreras i verksamheten, avslutar Pär.

 

Vill du komma i kontakt med Ömangruppen? 

Här hittar du kontaktuppgifter till alla kontor