Nyhet

Ömangruppen värmer upp publiken på Kalmartravet

Nyhet 25 april, 2019

KalmarTravet

Kalmartravets kärnverksamhet är travtävlingar, men i anläggningen anordnas även andra event som exempelvis standup-kvällar och after work. De gamla byggnaderna med stora fönsterpartier släpper in mycket oönskad värme och kyla utifrån.

– Vi har stora lokaler och vill ha ett bra inneklimat för våra gäster, men vi vill samtidigt undvika onödig energi­förbrukning för tider när lokalerna står tomma, berättar Magnus Johansson, travbanechef på Kalmartravet.

Ömangruppen sköter underhåll och service av Kalmartravets ventilation och värme- och kylanläggningar med tillhörande styr- och reglersystem.  I samband med ombyggnationer 2017 och vid den stora renoveringen av huvudrestaurang Spiken 2018 genomfördes ett antal åtgärder för att minska driftkostnaderna.

– Vi har gjort ett arbete tillsammans under ett antal år med energioptimering och installation av nya ventilationsaggregat. Nu fungerar styrningen bra och vi kan själva ställa in start- och stopptider för ventilationen i lokalerna, berättar Magnus Johansson.

 

Ömangruppen arbetar alltid för att uppnå bästa inomhusklimat med lägsta möjliga energiförbrukning. Det är bra för både klimatet och för ditt företag. Kontakta ditt närmaste Ömangruppen-kontor så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa ditt företag att spara energi.

Läs mer om Kalmartravets verksamhet på www.kalmartravet.se