Astrid Lindgrens Värld

Katthult på Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby

I kulisserna på Astrid Lindgrens Värld

Plats Vimmerby
Kund Astrid Lindgrens Värld
Tjänst Serviceavtal för kyla, ventilation, styr- och regler

På Astrid Lindgrens värld i Vimmerby i Småland får besökarna bli en del av de kända berättelserna och besöka alla de sagolika miljöerna som är skapade för att vara tidsenliga. Men i parkens kulisser finns leverantörer som jobbar med modern teknik för att se till att parkens anställda och besökare får bästa möjliga klimat och upplevelse.

– Ömangruppen har idag serviceavtal för kyla, styr- och reglerutrustning samt ventilation av samtliga byggnader där det finns aggregat. Vi utför ventilationsservice på våren innan parken öppnar för säsongen och sen en gång i början på vintern, berättar Emil Eriksson, servicetekniker på Ömangruppen.

Håkan Liljefors är chef för parkens vaktmästeri, som har ansvar för tekniska fastighetsfrågor som el, värme, ventilation och brandsäkerhet.

– Vi har 284 fastigheter i parken om man räknar allt ifrån snickerboa till våra större restauranger och butiker. Men vi har inte teknik i alla, en del av miljöerna har självdrag och vidöppna dörrar. Många av byggnaderna är från början inte byggda för den verksamhet de har idag, vilket skapar utmaningar för inneklimatet, berättar Håkan.

Astrid Lindgrens värld har cirka 50 heltidsanställda året runt och under säsongen har de uppåt 500 personer anställda. Parkens olika sagomiljöer, teknikrum, butiker, kontor och restauranger ställer olika krav på ventilation, värme och kyla.

– Vi måste tänka mycket på arbetsmiljön för skådespelarna som spelar karaktärerna och ha värme i loger och där vi förvarar kläder och dräkter. Det har fungerat bra med Ömangruppen, det finns inga andra än ni som klarar av ventilationen. Ni är professionella och måna om era kunder, avslutar Håkan Liljefors.


Aktuellt

Ömangruppen söker nya talanger

Just nu letar vi efter ny personal som kan hjälpa till att stärka upp vårt team av duktiga medarbetare. För tillfället har vi flera lediga tjänster inom olika arbetsområden. Ta reda på om någon av dem passar just dig…

lediga tjänster