Pontus Fransson

Pontus Fransson

“Man måste vara driftig och påhittig”

Namn: Pontus Fransson | Yrke: Servicetekniker | Ålder: 47 | Ort: Lund och Malmö

Pontus Fransson har trettio års erfarenhet av arbete inom ventilation. När det blev aktuellt med en flytt till Skåne tog han kontakt med Ömangruppen.

– Jag ville flytta till Skåne och visste sedan tidigare att företaget fanns i Lund, så jag tog kontakt med cheferna där. Jag visste att Ömangruppen är serviceinriktade och det var något som lockade mig.

Vad har du gjort tidigare i ditt yrkesliv?
– Jag har jobbat med ventilation sedan 1988. Jag gick plåtslagarlinjen på gymnasiet i Malmö och efter det började jag på ett plåtslageri och tillverkade ventilationskanaler. Efter det gjorde jag lumpen och sen jobbade jag som ventilationsmontör i många år. År 2004 flyttade jag till Jönköping och gick då över till arbeta med service, bland annat på Bravida.

Vad är viktigt om man är ny i branschen?
– Om det finns intresse och driv så finns det något att bygga på. Yrket är komplext, som montör på ett bygge måste du ha koll på många olika delar och ha en bra relation med alla underentreprenörer.

Vad gör du om dagarna?
– Jag gör service mesta delen av tiden, mycket filterbyten och lagerbyten. Jag är i inkörsfasen på Ömangruppen fortfarande men jag åker själv på vissa arbeten eftersom jag har erfarenhet. Det är trevligt att ha kollegor som man kan åka ut med ibland på jobb också. Jag vill gärna fara omkring och göra jobb på flera olika ställen.

Vad är det bästa med ditt jobb?
– Det är rätt kreativt. Som montör ser man hur det går från ingenting till en färdig produkt, det är rätt så tillfredsställande. Sen är hela yrket är rätt fritt, man sköter sig själv.

Vilka egenskaper krävs för att klara jobbet?
– Du måste ha intresse för att jobba med händerna och ha många bollar i luften. Man måste vara driftig och påhittig om man ska göra ett bra jobb. Ju mer erfarenhet du har, desto lättare har du att förstå hur olika anläggningar fungerar och är uppbyggda.

Hur ser du på din framtid inom företaget?
– Med alla mina tidigare erfarenheter tror jag att jag skulle kunna vara en tillgång i en arbetsledarroll. Det känns som det finns möjligheter inom Ömangruppen framöver eftersom man vill växa inom hela Skåneregionen.


Aktuellt

Ömangruppen söker nya talanger

Just nu letar vi efter ny personal som kan hjälpa till att stärka upp vårt team av duktiga medarbetare. För tillfället har vi flera lediga tjänster inom olika arbetsområden. Ta reda på om någon av dem passar just dig…

lediga tjänster