Peter Johansson

“Jag får vara med från början till slut”

Namn: Peter Johansson | Yrke: Ventilationsmontör | Ålder: 35 år | Ort: Jönköping

När Peter Johansson började på Ömangruppen hade han ingen erfarenhet av branschen. Nu, tre år senare har han bra koll på allt som rör ventilation.

Vad innebär ditt jobb som ventilationsmontör?
Jag monterar upp hela ventilationsanläggningar, från aggregat till alla kanaler och system. Det innebär att jag är ute hos kunder på olika ställen runt om i Jönköping.

Hur kommer det sig att du jobbar på Ömangruppen idag?
Det var en annan anställd som pratade gott om Ömangruppen och då sökte jag mig hit. Nu har jag jobbat som ventilationsmontör här i tre år och det har fungerat jättebra.

Varför är det så spännande att jobba med ventilation?
Det är nog helheten, att man får vara med från början till slut. Att man är med och bygger ett system från start och att man sedan får se hur det blir när det blir klart, det är det roligaste. Att känna att man har varit med och bidragit till något.

Hur är det att arbeta med så många olika kunder?
Jag arbetar inte riktigt med lika många kunder som till exempel de som jobbar som servicetekniker. Jag kan arbeta med samma kund i allt ifrån två dagar till ett halvår, men vanligtvis blir det väl ett par veckor på varje ställe. Det går ofta ganska smidigt att byta kunder, så länge man får en bra genomgång av projektet så går det ganska fort att komma in i det nya arbetet.

Vilken är den största utmaningen i ditt jobb?
Många tror att det bara är att åka ut och montera, men det är många saker runt omkring som man måste tänka på också, det är ett ganska komplext arbete. När jag började här hade jag ingen erfarenhet, men efter att ha gått bredvid en av våra mest erfarna montörer har jag kommit in det riktigt bra.


Aktuellt

Ömangruppen söker nya talanger

Just nu letar vi efter ny personal som kan hjälpa till att stärka upp vårt team av duktiga medarbetare. För tillfället har vi flera lediga tjänster inom olika arbetsområden. Ta reda på om någon av dem passar just dig…

lediga tjänster