Johan Hansson

Johan Hansson

“Jag är praktiskt lagd och lär mig helst i arbetet”

Namn: Johan Hansson | Yrke: Servicetekniker | Ålder: 28 | Ort: Västervik

Johan Hansson arbetar som servicetekniker på Ömangruppen i Västervik. Han kom in i företaget via kontakter och har fått lära sig yrket genom praktiskt arbete och utbildningar han fått via företaget.

Hur länge har du arbetat på företaget?
– Totalt har jag arbetar i företaget i tre och ett halvt år. Jag var anställd på ACE gruppen, som nu är en del av Ömangruppen, i Oskarshamn tidigare och jag har arbetat här i Västervik i två år.

Hur har du utvecklats sedan du började i företaget?
– Man lär sig hela tiden nya saker, det är det som gör det roligt att fortsätta. Man blir bättre på felsökning, bättre på kundkontakter och får mer kunskap om olika byggnader och energi. Jag tycker att man lär sig mest när man får testa på saker och göra dem praktiskt.

Vad har du för bakgrund och utbildning?
– Jag läste Omvårdnad och räddningstjänst på gymnasiet och efter det var jag ute och reste en del. Jag kom sen in på företaget via kontakter och har fått lära mig yrket genom praktiskt arbete. Jag fick även gå kurser i ventilation och injustering. Det har funkat bra för min del, jag är praktiskt lagd och lär mig helst i arbetet.

Hur ser dina arbetsdagar ut?
– För det mesta är det ventilationsservice som gäller och jag arbetar mycket hos våra avtalskunder som består av butiker och några stora industrier. Jag jobbar även med teknisk fastighetsskötsel åt ett antal kunder så jag arbetar en del med brandskyddsarbete och kontrollerar brandlarm och sprinklersystem.

Vad tycker du om att arbeta på Ömangruppen?
– Det är utvecklande och kul och ingen dag är den andra lik. Jag har friheten att kunna planera min dag och får själv prioritera vilket jobb som är mest akut. Vi gör alla produktbeställningar själva och har kontakten med kunderna. Jag tycker att man växer och utvecklas när man får ta eget ansvar.

Vilka egenskaper krävs för att klara jobbet?
– Man måste vara socialt kompetent och ha lätt för att prata med nya människor. Våra kunder är ju det viktigaste för oss och det är viktigt att vi är måna om dem och att vi skapar bra relationer. Sen behöver man vara praktiskt lagd och vara lite bra på mycket, det har hjälpt mig i alla fall. Det är viktigt att man vågar prova lite själv och vågar ta för sig och att man har ett intresse för att lära sig hur systemen fungerar.

Skulle du rekommendera ngn att söka jobb hos Ömangruppen?
– Absolut! Vi är en väldigt tajt grupp här i Västervik som hjälps åt hela tiden så det finns alltid någon man kan rådfråga.

Hur tänker du inför framtiden?
– Jag känner att jag fortfarande har mycket kvar att lära mig inom det jag gör. Att fortsätta bygga på relationerna med våra kunder och att hitta nya kunder. Fokus ligger på att hitta bra lösningar för kunderna med bra underhåll så att de sparar energi.


Aktuellt

Ömangruppen söker nya talanger

Just nu letar vi efter ny personal som kan hjälpa till att stärka upp vårt team av duktiga medarbetare. För tillfället har vi flera lediga tjänster inom olika arbetsområden. Ta reda på om någon av dem passar just dig…

lediga tjänster