Emil Olsson

Emil Olsson

“Jag har alltid varit intresserad av hantverksyrken”

Namn: Emil Olsson | Yrke: Servicetekniker | Ålder: 32 | Ort: Landskrona

Emil Olsson har tidigare arbetat som produktionsansvarig med arbetsledning, administration och inköp. För tre veckor sedan började han på Ömangruppen i Landskrona. Här berättar han om hur hans arbetsdagar ser ut och varför han valt att börja i branschen.

– Jag gick in i en helt ny värld när jag började här och min känsla är att det är detta jag skulle ha gjort hela tiden. Jag har alltid varit intresserad av att montera grejer och nu kom jag in i branschen.

Vad har du gjort innan du började här?
– Jag har nu senast jobbat åtta år som produktionsansvarig på ett företag som tillverkar hårprodukter. Där jobbade jag både med planering och maskininköp och som arbetsledare.

Varför valde du att börja på Ömangruppen?
– Jag har alltid varit intresserad av hantverks- och serviceyrken. I början av året påbörjade jag en utbildning men jag insåg snabbt att jag hellre ville lära mig praktiskt. Jag trodde att det krävdes en utbildning för att få denna typen av jobb, men blev tipsad av en tidigare anställd att Ömangruppen tar in nya personer i branschen och lär upp dem i arbetet, så då kontaktade jag företaget.

Hur har dina första veckor varit?
– Vi turas om så att jag går bredvid olika kollegor varje dag och det funkar jättebra med alla. Dagarna har varit väldigt olika. Det blir en hel del service men jag har också hunnit vara med på felsökningar och monterat kanaler och brandfläktar. Jag lär mig mycket av kollegorna när vi är ute och tanken är att jag ska gå en grundläggande ventilationsutbildning framöver.

Vad är det bästa med jobbet?
– Som servicetekniker är ingen dag den andra lik. Det är ett väldigt varierande arbete som inte blir monotont.

Vad är viktigt när man är ny i branschen?
– Att vilja lära sig nya saker och att ha ett tekniskt kunnande och intresse. Det är också viktigt att vara ödmjuk och lyssna på kollegorna som kan yrket. Jag tycker det känns positivt att komma in i gruppen och bidra med ett par extra händer samtidigt som jag får utvecklas under tiden.

Vad tycker du om att arbeta på Ömangruppen?
– Jag trivs jättebra här på Ömangruppen i Landskrona. Jag ställer väldigt mycket frågor och alla är väldigt hjälpsamma. Det verkar vara ett stort företag som har en vilja att ständigt utvecklas och bli större på marknaden. Jag hoppas jag jobbar här i företaget i framtiden och att jag utvecklas till en bra servicetekniker.

 

Vill du jobba med oss? Se alla våra lediga tjänster och skicka in en ansökan.


Aktuellt

Ömangruppen söker nya talanger

Just nu letar vi efter ny personal som kan hjälpa till att stärka upp vårt team av duktiga medarbetare. För tillfället har vi flera lediga tjänster inom olika arbetsområden. Ta reda på om någon av dem passar just dig…

lediga tjänster