Dag Esbjörnsson

Dag Esbjörnsson

“Det har överträffat mina förväntningar”

Namn: Dag Esbjörnsson | Yrke: Konsult | Ålder: 53 | Ort: Kalmar

Dag Esbjörnsson började på Ömangruppen i augusti 2018. Han anställdes först som servicetekniker, blev senare serviceledare och arbetar idag som konsult. Arbetsuppgifterna består främst av OVK och injustering, men även styr- och reglerteknik.

– Jobbet har blivit så mycket bättre än jag trodde. Detta är en fantastisk teknikbransch, särskilt för mig som brinner för fastigheter.

Vad har du arbetat med tidigare?
– Jag kommer ursprungligen från Umeå och för 20 år sen jobbade jag där som grävmaskinist. Jag fick då tips om ett jobb som drifttekniker och fastighetsskötare på Norrporten, och sökte mig dit. Jag märkte att jag hade fallenhet för branschen och under åren har jag byggt på min kunskap. Idag är jag utbildad energioptimerare, certifierad injusterare och har OVK-behörighet.

Varför valde du att börja på Ömangruppen?
– Jag jobbade som besiktningsman på många av de jobben som företaget gjorde, och jag tyckte att det verkade vara ett bra företag med mycket kunnigt folk. Det är ett större företag med lite större muskler samtidigt som det blir mer familjärt eftersom jag inte längre arbetar ensam. Här har jag kollegor att bolla med.

Vad är viktigt för den som är ny i branschen?
– Att man är ödmjuk, lyssnar och ställer frågor. Man kan få de utbildningar man behöver på plats, det viktigaste är att man är engagerad, driven och öppen. Och så krävs lite teknisk fallenhet, men det tror jag att man har om man söker sig hit.

Hur ser en arbetsdag ut för dig?
– Oftast så börjar jag dagen på kontoret där jag skriver protokoll, förbereder kundbesök och pratar med teknikerna. Sen åker jag ut för att träffa avtalskunder eller besiktar fastigheter. Jag gör även mycket driftsättningar, felsökningar och jobbar med styr och regler.

Vad är det bästa med ditt jobb?
– Att träffa kunderna och kunna hjälpa dem och överträffa deras förväntningar är det som förgyller dagen. Och så klart kollegorna. Alla här bidrar och vi lägger mycket fokus på våra kunder.

Skulle du rekommendera någon att söka jobb hos Ömangruppen?
– Absolut! Om man vill mycket och anstränger sig så får man back-up och ledningen satsar på en, det känns kul. Det är bra folk som jobbar här och jag blev snabbt en i gänget. Jag själv var ute efter ett utmanande och intressant jobb med kunniga kollegor som bollplank och stöttning, och det har jag fått här.

 


 

Vill du jobba på Ömangruppen?
Vi söker ständigt fler talanger som vill jobba med oss. Är du vår nästa stjärna? Skicka gärna in en intresseanmälan.


Aktuellt

Ömangruppen söker nya talanger

Just nu letar vi efter ny personal som kan hjälpa till att stärka upp vårt team av duktiga medarbetare. För tillfället har vi flera lediga tjänster inom olika arbetsområden. Ta reda på om någon av dem passar just dig…

lediga tjänster