person

E-vakt

start / “Utbildningen gav mig en bra grund”
konsult
21 april 2022

“Utbildningen gav mig en bra grund”

Namn: Mattias Persson
Ålder: 34
Ort: Jönköping

Mattias Persson arbetar som konsult inom fastighetsautomation. Han började på Ömangruppen i juni 2010 efter att ha gått utbildningen Energieffektiva system på TUC yrkeshögskola i Tranås.

– Jag läste utbildningen Energieffektiva system på TUC i Tranås under ett och ett halvt år och tog examen 2010.

Vad var det viktigaste som du fick med dig från utbildningen? 

– Jag tycker att utbildningen gav mig en jättebra grund att stå på. Man lärde sig väldigt mycket systemförståelse, vilket är något som jag märker ofta saknas när jag är ute i fastigheter. Det finns jätteduktiga kyltekniker, elektriker och montörer som utför sin bit av jobbet. Men sen måste man även tänka på vad som sker med systemet i stort för att möta problem i rätt ände och undvika onödiga kostnader när man justerar värme, kyla eller ventilation i en byggnad.

Hur kom du i kontakt med Ömangruppen? 

Jag gjorde min sista LIA-praktik på Ömangruppen och fick då följa med en energitekniker och bland annat installera kylmaskiner på en ny Willys butik och Elgiganten i Ystad. Efter avslutad praktikperiod fick jag anställning på Ömangruppen.

Vad är det roligaste med ditt jobb idag?

– Ingen dag är den andra lik. Jag har fått möjligheten här på Ömangruppen att inrikta mig mot fastighetsautomation, som är det jag helst vill jobba med. Men jag räknar även på en del ventilationsjobb och utför statusbesiktningar. Nu när jag jobbat så många år och fyllt på med erfarenhet och kunskap så tycker jag det är roligt att kunna hjälpa kollegor med det jag kan.

 

Läs mer om Ömangruppens samarbete med Energiingenjörsutbildningen på TUC i Tranås.