person

E-vakt

start / “Jag har jobbat med ventilation i över 30 år”
ovk-konsult
21 april 2022

“Jag har jobbat med ventilation i över 30 år”

Namn: Magnus Andersson
Ålder: 49
Ort: Malmö

Magnus Andersson är specialist inom ventilation, med över 30 års erfarenhet i branschen. Han har skolats in sedan barnsben och på meritlistan finns roller som OVK-tekniker, ledande montör och konsult. Nu är han på plats och förstärker Ömangruppen i Malmö.

– Mina föräldrar hade egen ventilationsfirma, Klimatteknik i Örestad AB. Jag fick hjälpa till från att jag var väldigt liten och under åren har jag jobbat med allt inom ventilation.

Varför valde du att börja på Ömangruppen?

– Jag kände att det var dags för mig att röra på mig och få en nystart. Det blir en personlig utveckling när man byter arbetsplats. En bekant såg till att mitt cv hamnade hos Patrik som är regionchef på Ömangruppen, som hörde av sig till mig.

Hur känns det efter första tiden här?

– Det känns bra, jag har fått lite ny inspiration och energi. Det är lite annorlunda mot mitt tidigare jobb på ISS. Ömangruppen tänker mer lokalt och har kunder i och omkring de orter där man har personal. Det var en stor anledning till att jag valde att jobba här.

Vad gör du om dagarna?

– OVK-besiktningar, Obligatorisk ventilationskontroll, är min huvudsyssla. Men eftersom jag jobbat med ventilation så länge så kan jag även montera, räkna på jobb och genomföra åtgärder för att rätta till fel som upptäckts vid OVK.

Vilka egenskaper krävs för att klara jobbet?

– Man måste trivas med friheten att planera och göra sina jobb själv.